Bilder från Bröllopsmässan i Uppsala

Igår fanns Bröllopsmagi på plats under Bröllopsmässan i Uppsala som hölls på Norrlands nation. Det var en trevlig mässa med mycket besökare och många utställare. I vår monter visade Elin Stahre bilder och pratade fotografering med besökare samtidigt som trollkarlen Daniel Kane bjöd på underhållning och magi.
brollopsmagi-brollopsmassa-uppsala-trollkarl-fotograf-elinstahre-danielkanebrollopsmassan-uppsala-brollop-brollopsmagi-7brollopsmassan-uppsala-brollop-brollopsmagi-1brollopsmassan-uppsala-brollop-brollopsmagi-1brollopsmassan-uppsala-brollop-brollopsmagi-1brollopsmassan-uppsala-brollop-brollopsmagi-1brollopsmassan-uppsala-brollop-brollopsmagi-1brollopsmassan-uppsala-brollop-brollopsmagi-1brollopsmassan-uppsala-brollop-brollopsmagi-1brollopsmassan-uppsala-brollop-brollopsmagi-1

Bröllopsmagi har besökt Katrinelunds sjökrog

 brollop-katrinelund-sjokrogen-orebro-brollopsmagi

Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog har satt Örebro på kartan för dess miljö, fantastiska mat och roliga idéer. Hit kan du flyga från Bromma flygplats och landa på Hjälmaren direkt utanför restaurangen för att sedan kliva direkt in till bords.  Mannen bakom många av dessa kreativa idéer heter Roger Hjälm. Bröllopsmagi har träffat honom för att prata lite mer om Sjökrogen och Gästgiveriet.

 

Vår drivkraft här på Katrinelunds sjökrog är att få göra den ultimata kvällen – där allt blir perfekt! Kockar, servispersonal och gäster blir som ett. Vi försöker att få en familjekänsla som sprider sig till gästerna. Det skall kännas som att komma hem. Sedan har vi tack vare vårat läge tillgång till fantastiska råvaror, både från sjön men också från gårdar och skogen. Läget precis intill Hjälmaren har en helt underbar utsikt med magiska solnedgångar.

 

Vad vill ni att gästerna ska ta med sig hem efter en vistelse hos er?

Vi vill att gästerna skall ta med sig gastronomiska smakminnen. Att via en råvara eller doft kunna minnas den här dagen igen och igen. Vi vill göra Katrinelund känt och inte bara här i Örebro och i Sverige. Ett första steg som vi tagit är att vi har öppnat en flyglinje från Stockholm (Bromma) till Katrinelund. Det tar bara 40 minuters resa från Stockholm till oss och flygplanet landar på vattnet utanför. Platsen passar även perfekt för svensexan eller möhippan. Upplev spänning på Hjälmarens vatten i en snabb ribbåt.

 brollop-katrinelund-sjokrogen-orebro-brollopsmagi

 

Hur många gäster har ni kapacitet för?

Vi har kapacitet att servera cirka 70 bröllopsgäster under middagen. Vill sällskapet sova kvar finns det 50 sängar till förfogande.

 

Vad är din bakgrund i branschen, vad har lett dig dit du är idag?

Jag har varit verksam i restaurangbranschen i cirka 20 år och drivit 2 tidigare restauranger och ett antal övriga bolag. Men här på Katrinelund har jag hittat hem!

På besök i Elsa Billgrens ateljé med Bröllopsmagi

brollopsmagi-elsa-billgren-brollop-vintage-brudklanning
Mitt i Stockholm i Konstakademins lokaler har Elsa Billgren sin ateljé. Den energisprudlande tjejen som synts i rutan på bland annat Äntligen hemma. I ateljén hänger brudklänningar i långa rader från golv till tak. Här finns något för alla som gillar vintage! Bröllopsmagi har besökt ateljén för att prata bröllop.

Hur många klänningar har du i din ateljé?

Oj, jag har aldrig räknat, men jag gissar på att det är runt 200 klänningar i omlopp. Jag har även massa slöjor, accessoarer och annat som passar att ha i håret på bröllopet.

 

Hur går det till att hyra en klänning från dig?

Som blivande brud bokar du in en tid för provning. Hittar man sin drömklänning så går det att boka den och bruden får då ha sin klänning i en vecka.

 

Vilken typ av kund attraheras av dina klänningar? Hur ser den typiska kunden ut?

Jag är så glad att mina kunder ser ut på tusen olika sätt och kommer överallt ifrån! Det är allt från storbröllop i stan, till lantliga ceremonier på landet, prinsbröllopsbesökare, stadshusvigslar, straight, gay, student, bal, maffigt, enkelt, gammalt, ungt, galet och klassiskt. Framför allt är det brudar som vill bära något miljövänligt, ekonomiskt hållbart och kunna se tillbaka på sina bröllopsbilder utan skämskudde i framtiden!

brollopsmagi-elsa-billgren-brollop-vintage-brudklanning

Har du några bra tips till en blivande brud som letar klänning?

Hör av dig till mig, titta inte på för mycket bilder och testa sånt du inte trodde att du skulle gilla. Har man bestämt sig i förväg är det ofta svårt att nå det målet.

 

Hur ser ett drömbröllop ut enligt dig?

Spontant, festligt, massa vänner, överraskningar och smäktande.

 

Vart hittar du dina klänningar?

Jag köper de flesta av mina klänningar i Amerikanska vintagebutiker, men får också mängder med tips från runt om i landet. Ibland får jag dem av privatpersoner som gärna ser ett bättre öde än garderoben för sina gamla klänningar!

 

Vad kostar det att hyra klänning?

En vardagsprovning kostar 1000:- och en helgprovning 1500:-. Själva klänningarna kostar mellan 1250 och 3750 kronor att hyra per vecka.

brollopsmagi-elsa-billgren-brollop-vintage-brudklanningbrollopsmagi-elsa-billgren-brollop-vintage-brudklanningbrollopsmagi-elsa-billgren-brollop-vintage-brudklanningbrollopsmagi-elsa-billgren-brollop-vintage-brudklanningbrollopsmagi-elsa-billgren-brollop-vintage-brudklanningbrollopsmagi-elsa-billgren-brollop-vintage-brudklanning

Bröllopsmagi möter Mia Spendrup från Loka Brunn

loka-brunn-brollopsmagi-spa-overnattning

 

Redan tidigt 1700-tal öppnade Loka Brunn som kurort. Idag kommer folk från hela landet för att njuta av en fantastisk spavistelse. Men Loka Brunn är mer än bara en kurort, platsen lämpar sig mycket väl för bröllop. På området finns en egen kyrka och totalt över 150 rum där gästerna kan bo. Familjen Spendrup tog över Loka brunn i slutet av 2007 och har sedan drivit den toppmoderna anläggningen.

 

Så här säger Mia Spendrup om varför man ska välja Loka Brunn som plats för bröllopet.

Loka är en unik plats med en fantastisk miljö och natur. Vår egen vackra kyrka från 1800-talet gör att många väljer att även ha sin vigsel på Loka. Många vill också förlänga sitt bröllop. Det är inte ovanligt att brudparet och den närmsta familjen kommer redan på fredagen och går på spa och myser. På lördagen finns tid för makeup och håruppsättning innan vigseln och övriga gästers ankomst. Vi kan också erbjuda exklusivitet då man har tillgång till hela anläggningen. Vill man inte gifta sig i kyrkan så är ett trädgårdsbröllop i Gästgivargårdens park ett mycket populärt alternativ.

 

Vad vill ni att gästerna ska ta med sig från Loka Brunn?
Givetvis ett fantastiskt minne men också en plats att längta tillbaka till! Många återkommer och firar sina bröllopsdagar hos oss. Vi har även skapat en egen bröllopsmässa här på Loka Brunn. Under mässan erbjuder vi blivande brudpar att komma hit och provsmaka menyer, titta på mannekänguppvisning, träffa florister samt få en chans att uppleva Lokas atmosfär.

 

loka-brunn-brollopsmagi-spa-overnattning-kyrka
Fotograf Sonia Jansson

 

Hur många gäster har ni kapacitet för?
Det finns 4 olika matsalar där vi kan erbjuda sittplatser för 20 upp till 170 gäster. Vill gästerna sova kvar kan vi erbjuda 260 bäddar på Loka Brunn.

 

Vad var drivkraften när din familj tog över Loka Brunn?
Jag motiveras av att våra gäster ska bli nöjda och att vi motsvarar deras förväntningar på sin vistelse hos oss. Vi strävar ständigt efter att bli bättre och jag brinner för att se unga medarbetare växa och bli duktiga.

 

Vad är din bakgrund i branschen, vad har lett dig dit du är idag?
Jag visste redan som ung att jag ville bli chef, jag visste inte bara vilken bransch. Att jag är där jag är i dag är lite av en slump. Jag började arbeta på en kursgård där jag fick lära mig allt från grunden. Jag upptäckte att jag hade en talang för att ge god service och få medarbetare att följa mig. I dag har jag en stor organisation som jag står bakom och jag omger mig med experter på olika områden. Jag gör det jag är bäst på, att leda andra.

 

mia-spendrup-loka-brunn-brollopsmagi

Varför en trollkarl på ditt bröllop?

magic-show-danielkane-brollop-trollkarl-magi

Varför ska man ha en trollkarl på ett bröllop, det är väl redan tillräckligt magiskt?

Det är perfekt i mingelsitautioner och som en ice breaker för att få igång samtalet mellan gästerna. Magi som underhållning är dessutom väldigt mångsidigt och många gånger lämnar det ett personligt minne hos dina gäster när magikern trollar med deras ringar, mobiltelefoner eller andra personliga tillhörigheter. En större magisk scenshow innehåller oftast en blandning av magi, humor, publikmedverkan och musik. Något för alla! Vill ni att ditt bröllop ska sticka ut och innehålla något extra är detta något för er!

 

Mingelmagi

Mingelmagi eller close-up magic är magi på nära håll. Denna form av magi är rekommenderad till fördrinken när gästerna anländer. Det är perfekt som en conversation starter och som underhållning för era gäster när ni tillbringar tid med fotografen för att ta era porträtt. Det är även ett bra tillfälle att introducera trollkarlen på för att sedan ha en scenshow i anslutning till middagen.

brollop-underhallning-danielkane-trollkarl-magi

Scenmagi

En show i det lite större formatet där alla kan se och höra samtidigt. Oftast behövs inte en scen men det är att rekommendera så att alla ser. En sån här show innehåller stor variation och har både magi med svävande bord, magiska vita duvor, komik och publikmedverkan i ett högt tempo. Scenshowen är perfekt att ha till under middagen och den kommer garanterat få era gäster på bästa humör inför dansgolvet efteråt.

 trollkarl-brollop-underhallning-danielkane-magi